Lovassy Krisztián beszámolója: Tour de Hongrie 1. szakasz

UCI 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie-n csapatunk tagjai a magyar válogatott színeiben képviselnek minket; 2019-ben Lovassy Krisztián, Pápai Ádám és Vas Balázsnak szurkolhatunk a június 11-én kezdődő többnapos versenyen.

A prológ után a 194km-es első szakasz Velencéből rajtolt el, a befutó pedig Esztergomban volt. Lovassy Krisztián a következőképpen számol be:

“A csapat taktika az volt a mai napra, hogy ne menjen el nélkülünk elmenés. Rózsa Balázson (Team Differdange) és rajtam kívül mindenkinek próbálkoznia kellett, de gondoltam azért kiveszem a részem a munkából és Balázzsal is beszéltük, hogy valamelyik nap jó lenne elmenésebe kerülni. Elöl voltam a rajtnál és mentem is az első lószra amiből Balázs újított egyet, amire raktam a kereket és el is szakadtunk gyorsan. Egy Adria-s versenyző jött, mögöttünk nem sokkal a mezőny meg elterult és nem nagyon jöttek utánunk, így megvártuk, és onnan hárman forogtunk szépen egységesen. Az első hajrára még rápróbált az Adria-s versenyző, de aztán gyorsan meggondolta magát, Balázsnak nem voltak fontosak a sprintek így gond nélkül nyertem meg őket amíg eljutottunk a hegyig. Én addigra kicsit megfőttem, az Adria-s versenyző meg is kínált minket, amire én nem is reagáltam csak a saját tempómmal mentem tovább, kicsivel később Balázst utolértem és onnan együtt mentünk tovább egy tűrhető tempóban. Az első hegyi hajrára még felértünk, utána Esztergom előtt utolért minket a mezőny. Következő hegy lábáig mezőnyel elgurultunk, a hegyen pedig megint saját tempóban fel grupettoztunk.”

Lovassy Krisztián az elmenésben. Fotó: Halmágyi Zsolt

Lovassy Krisztián az elmenésben. Fotó: Halmágyi Zsolt