Edzőtábor Omisban

Február 17 és március 4 között a horvátországi Omisban tartottuk idei edzőtáborunkat, az SVS montainbike csapatával közösen.

Nagyon fontos volt, hogy két teljes hetet el tudjunk tölteni együtt, csak a felkészülésre összpontosítva, mivel a csapat megújult gárdával indul neki a 2018-as szezonnak, mind a versenyzőket, mind a szakvezetést illetően. Elengedhetetlen, hogy kellőképpen összeszokjunk, és a tavaszi versenyeken már egy flottul működő csapatként szálljunk majd nyeregbe az eredményes szereplésért.

 

Garamszegi László, vagy ismertebb nevén 'Ottó', új csapatvezetőnk így nyilatkozott az edzőtáborról:

 

 "Az már első napokban meglátszott hogy a téli felkészülést mindenki komolyan vette, különösen az U23-as versenyzők, akiknek a táv és a szintkülönbség is szokatlan volt de hamar belerázódtak fizikálisan és mentálisan is a kemény munkában. A sor fiataljai : Szarka Gergely, Dian Ábel, Minkó Roland és az idősebb rutinos rókák, mint Ábrok Norbert, Kiss Gergely Pályi Csaba, Solymosi Márton, Szeghalmi Bálint jól összecsiszolódtak és együtt tudtak dolgozni az edzések során. Sok speciális edzésmunkát végeztünk, úgy mint lánctalpazás - különböző terepeken és intenzítással, sprintfelvezetések és az állórajtos megindulások gyakorlása. Természetesen a regenerációra is komoly hangsúlyt helyeztünk, a stretching és hengerezés mellett rendszeresen le is masszíroztam a srácokat, hogy másnap újult erővel folytathassák a munkát. A hangulat nagyon jó volt  az edzéseken és az esti összetartások során egyaránt, az edzőtábor végén még egy kis közös ünneplés is kapott némi szerepet: Kiss Gergelyt és Dian Ábelt is felköszöntöttük születésnapjuk alkalmából. Mivel a táplálkozás fontos része minden élsportnak, így erre is próbáltam rávezetni a fiatalokat akik így a tábor után a konyhában sem vesznek majd el.  

Az időjárás nem kényeztetett el bennünket, elég változékony volt egész idő alatt, de szerencsére az igazán esős napok mindig a 3/1 napos edzésblokkok pihenőnapjaira estek, így az átmozgatást görgőn tudták elvégezni a srácok. Összessen 1500 km-t kerékpároztak a versenyzők és ezalatt 18000 m szintet másztak meg a két hét leforgása alatt -  a kitűzött edzésmunkát 90 százalékban el tudtuk végezni, így elégedetten térhettünk haza.

 

A csapat technikai háttere:

 

Csapatunk 2018-as kerékpárszponzorának, Dolleschall Patricknak hála időben megérkeztek a Wilier Cento 1 AIR, Ultegra szettekkel szerelt csapatkerékpárok. Patrick amellett, hogy csapatunk egyetlen külföldi versenyzője, a Special -Bikes kerékpárbolt tulajdonosa is egyben. Az omisban eltöltött két hét alatt mindenki megtalálta a helyét az új paripákon.

A csapat minőségi carbon versenykerekeit - Mr. Wheell kerekeket -  Krupánszky Zoltánnak köszönhetjük. 

Az edzéseink során, és az edzéseket követően a Nutridepó.hu által biztosított SIS termékeket fogyasztottuk, hogy az elvégzett munka maximálisan beépülhessen és a versenyzők szervezete a hideg, nedves időjárás ellenére is jól tolerálja a sorozatos terheléseket. 

 

Első versenyeink a március 24-25 én a cseh és az osztrák évadnyitó versenyek lesznek, majd a rákövetkező hétvégén, március 31-én a V4 szlovákiai szakaszán áll rajthoz a csapat ahol már a Ceglédi Autóház által biztosított Skoda Octaviával kísérjük a versenyeket.

Új mérföldkő az Epronex -bike Hungary csapat történetében, hogy egy tengeren túli UCI kategóriás többnapos versenyen is megmérettetheti magát. Március elejével igazolta vissza a versenyrendezőség marokkói körversenyre leadott nevezésünket. Ez a 10 napos viadal mindenképpen az egyik, ha nem a legnehezebb többnapos versenyünk lesz az idei szezonban, több közel 200 kilóméteres, szélezéssel tarkított szakasz és hegyek várnak a srácokra. A távnak megfelelően a tapasztaltabb riderek fogják a csapat gerincét adni, de egy U23-as versenyzőnk is lehetőséget kap majd. A tisztes helytállás mellett szakaszbravúrokra készülünk.

A magyar közönség az Epronex Bike Hungary Elit sorával legközelebb a Bonyhádi évadnyitón találkozhat, ezen kívül eddig a Gemenc Nagydíjra és a V4 magyarországi szakaszára is megkaptuk már a meghívót, így ezeken biztosan ott leszünk.

 

Köszönet szponzorainknak és támogatóinkak
Epronex Építő Zrt. BIKE Balatonfenyves GESU bikewear Geberit Primavera Ásványvíz Soudal Magyarország Kft. NutriDepó, a bajnokok ellátója special-bikes.at AKH Abroncs Kereskedőház Kft. BOMBA Energy Drink Toyo TiresMr. Wheel Ceglédi Autóház Kft. Kayser Automotive Hungária Kft. AC su misura